March 5, 2017

New Job and Another Experiment!

Hamantaschen with Prune Filling.
I made these Jewish cookies for the coffee shop I started working.

Finally, I have got a new job here in Fairbanks!
I started working as a baker for a decent coffee shop in Fairbanks last month.
The job in this shop is what I have wanted for a long time.  It is an ideal place to work for me.
I have been making several kinds of cookies, eclairs, French macarons,and so on.
On my off day, I also bake something we want to eat at home as usual.
And sometimes I brought some samples to the shop and share some new ideas.
It is pretty fun!

先月からフェアバンクスにあるコーヒーショップで、ベイカーとして働き始めました。
これまで家で自分たちや友人たちに作っていたのが、実際に、こうして仕事につながって
本当にうれしいし、楽しいです。

Chocolate mille crêpe with caramel whipped cream.
I brought some pieces to the shop to share this as a new idea.
It is quite popular among Japanese, but 
most of the people here in U. S. have never heard about it.

I could have put more cream in each layer.

The kitchen manager in the coffee shop gave me a present!

He keeps 2 quail hens and these are their eggs!
I haven't seen the fresh quail eggs since we left Japan.
職場のキッチン・マネージャーからウズラの卵をもらいました。
2羽、自宅で育てているそうで、新鮮なのを頂きました。

They are all pretty!

Here are some Alaskan shrimps
we got from the guy selling shrimps by the street.
He was selling 3 pound bags, but
when we asked him to sell by smaller portion, 
he just gave 1 pound of the shrimp for free!
They all have eggs, too.
道路脇のトラックでアラスカ産エビを販売しているおじさんから、
1ポンド分、ただでもらってきました。
ホタテも安く売ってもらいました。

Here are the quail eggs after boiled.
日本を離れてから初となるウズラの卵。

The inside of the shell was pale blue
and it looked pretty.

We had the eggs with boiled shrimp.
The quail eggs was so rich in flavor! 
黄身の味が濃厚で、おいしいです!

These cupcakes were the ordered ones at the coffee shop.
Their request was something navy, teal, and anchor,
so I made some blue flowers with some accent of 
yellow, peach, lavender flowers,
and white anchor with Italian meringue buttercream.
I prepared 4 different kinds of frosting on top of the cupcakes;
Vanilla, Lemon, Chocolate, and Peanut Butter. 
お店で、カップケーキの依頼があったそうで、
デコレーションさせてもらいました。
希望のテーマは、「ネイビー、ティール、錨」
とのことでしたが、いまいち濃い色に踏み切れず、
ブルーの花を基調に、
黄色、ピーチ、ラベンダーで挿し色にしてみました。

2 comments:

てばまる+ said...

こんばんは~
お菓子作りが上手とはちょっとびっくりでしたが、過去の記事でその片鱗がありましたね。
素晴らしい!! そしてそれが仕事して成立するのですから最高ですね。

bioskop said...

履歴書を送るときに、こっちでは何の職歴もないので、その代わりにブログのお菓子部分のリンクを送ったら、気に入ってもらえてすぐ採用してもらえました。ようやく職にありつけてほっとしています。