December 1, 2007

Jindaiji Area (December 1st)


Chofu Wholesale Center - A small local market at the Jindaiji area in Chofu.
調布卸売センター(武蔵野市場などの名前でも知られる小さな市場。これから年末にかけて品揃えも増えて面白くなる季節です。)

Today we went to bicycle around the Jindaiji area in Chofu. First we visited Chofu Wholesale Center to see if they had any nice hams for Christmas but it was a little too early, so they don't have any yet. It had been a while since we went there last time and the place changed quite a bit. We found a small restaurant built right beside a fish shop and had Sushi for brunch. Then we went to Jindaiji hot spring "Yukari" and soaked in the coffee-colored hot spring. After that we went Jindai Botanical Garden bicycling through Jindaiji temple area. The maple trees there were so pretty. The cold temperatures of last few days must have worked good on turning the leaves' colors into pretty. We enjoyed beautiful colors and then had early supper at the Soba noodle shop "Tama no ya" and came back home.

今日は深大寺周辺を散策してきました。まずは調布卸売センターへクリスマス用のおいしいハムを探しに。残念ながらちょっと気が早すぎたようで、アンデス食品さんではまだハムを用意されていないようでした。と、すぐ近くに気になる食堂を発見。ブランチに握りずしをいただきました。その後、深大寺温泉ゆかりでつるつるしたコーヒー色の温泉につかり、深大寺の門前通りを散策。鬼太郎茶屋のソフトクリームは、梨ミルクの季節から完熟苺にメニューが変わっていました。ここ最近の冷え込みのおかげで、このあたりの紅葉も一気に進んだらしく、至る所で真っ赤なモミジを見ることができました。神代植物公園のカエデ園でもたくさんの中高年カメラマンがシャッターを切っていました。帰りがけに、玉乃屋さんで早めの夕食をとり日が暮れる前に帰途に着きました。


The entrance of the restaurant in the market.
おもわず気になってしまう入り口のドアを開けると、そこにはカウンター式の小さな食堂が。


Sushi for brunch.
日替わりのおやじ丼。今日は握りずしでした。店内の窓からは隣接する魚屋さんが見えます。これで650円というのもお値打ちでは…


The main avenue in front of the Jindaiji temple.
深大寺門前の通りも見事な紅葉で彩られていました。


At the maple garden in Jindai Botanical Garden.
神代植物公園内のカエデ園。思わずたくさん写真を撮ってしまいました。


The yellow maple leaves looks pretty, too.
黄色く色づいたカエデも素敵です。






公園内の至る所が秋色に染まっています。


This view is the one we meant to come to see today.
今日の一番のお目当て。ラクウショウの煉瓦色の紅葉は何ともいえない不思議な色合いです。


Jindaiji Beer.
そばと一緒にいただいた深大寺ビール。ホッピーの会社が作っています。


We had Soba noodles with Nameko mushrooms and Duck meat.
なめこおろし蕎麦に鴨南蛮蕎麦をいただきました。

1 comment:

jannx said...

Nice photos. Unfortunately, I have not been around the Chofu area very much. I am not surprised that Chofu has changed, things change very fast in Tokyo. How is the Musashisakai station, have they finished it yet?