October 23, 2007

Jindaiji, Chofu (October 24th)


Sky blue morning-glory at Jindai Botanical Garden.
大好きな空色の朝顔と秋の空。

I went to Jindai Botanical Garden to see some rose flowers today. First, I ate Soba noodles and fried Soba (Age Sobagaki) at Yuusui. This time I ordered "Yuusui Soba", which they produce only 20 servings a day on weekdays. The noodles tasted so good and Fried Soba-gaki had some natural sweet flavor of buckwheat itself. Then I went to the garden. There were quite a few people even on the weekday. Lots of kinds of roses were blooming and the orchid exhibition was held in the greenhouse. I saw some orchids, which I've never seen.

またまた深大寺です。湧水で平日20食限定の湧水そばのもりと揚げそばがきをいただきました。お蕎麦は、ごくごく細切りで、それでいてしっかりとこしがあって最高でした。揚げそばがきも、そば粉の甘みが味わえる面白い一品でした。酒のあてによさそうです。神代植物公園では、秋咲きのバラが見ごろです。洋ラン展やイワヒバ展も見られて、秋晴れの空の下、気持ちよい一日になりました。


Fried kneaded buckwheat flour cakes served with soy sauce and mustard.
揚げそばがき。からし醤油で。白髪ねぎとみじん切りの大葉が乗せてあります。


"Yuusui" Soba. They make these noodles by themselves. If you are lucky, you can see their man cutting noodles.
湧水そば。おいしかったです。


Jinja-dou, which keeps the god of water and also love.
深沙堂。水神様を祀っています。


Cymbidium macrorhizon (Maya Ran)
マヤラン。この時期でも咲いているものだったのですね。


Cortaderia selloana (Panpasu gurasu)
パンパスグラス。


Prunus × subhirtella cv Autumnalis (Juugatsu Zakura)
十月桜。他にも2,3種、桜が咲いていました。


Argyreus hyperbius (Tsumaguro Hyoumon, Indian Fritillary) resting on the buds of Eupatorium maculatum.
ツマグロヒョウモン。翅先の青紫が素敵です。


Rose garden.


The rose named "Olympic torch".
「聖火」と名づけられたバラ。


Rose "Gene Boerner".


Bulbophyllum bicolor
バルボフィラム


Angraecum distichum. This one is also an orchid. The flowers are so tiny as pinkie nails.
アングレカム。こんなランもあるんですね。


Selaginella tamariscina (Iwahiba). They were grown as a garden plant from old days since about 300 years ago in Japan.
古典園芸植物のひとつ、イワヒバの展示。奥深いマニアックな美しさがあります。

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